Ingredients:
6 pomes, millor tipus Golden.
50 gr. mantega
200 gr. de sucre
2 cullerades d’aigua
Preparació:
Escalfem el forn a 200 graus i mentrestant pelem i tallem les pomes a trossos grossos.
En un motlle de repostería de cantons alts i que es pugui posar al foc i al forn, fem un almívar amb l’aigua i el sucre, amb unes gotetes de suc de llimona i quan estigui tot desfet, afegim la mantega. Quan comenci a daurar-se, col.loquem els trossos de poma, procurant que quedin apretadets i col.locats per que després quan girem la tarta quedi maca.
Quan veiem que la poma és cuita, posem la pasta de full per sobre, li fem uns foradets per que surti el vapor i la retallem deixant uns 2 cms per fora del motlle i colocant aquest sobrant per dins, perque després no surti l’almívar.
Posem el motlle al forn uns 20 minuts, aproximadament, (segons el forn) i quan estigui doradeta la pasta de full ja la podem treure.
Li donem la volta quan encara sigui calenta perque no es quedi enganxada la poma al fons del motlle.
I ja podem menjar-la!
És més bona quan està una mica temperada, es pot acompanyar amb gelat, el que més us agradi: canyella, vainilla, nata…
Amb nata líquida endolcida…
Amb nata muntada…
al vostre gust.
Bon profit.