Bundt Cake de Taronja

Ingredients:

360 gr de farina

15 gr. llevat

5 gr. sal

500 gr. sucre

ratlladura de 2 taronges

225 gr. mantega (pomada)

4 ous (XL)

120 ml. buttermilk

120 ml. suc de taronja

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180 graus.

Tamitzem tots els ingredients secs.

Batem la mantega i el sucre fins blanquejar, afegim els ous, d’un a un i la ratlladura de la taronja.

I ara ja podem anar alternant el buttermilk, el suc de taronja i els ingredients secs, sempre acabant amb els ingr. secs.

Quan estigui tot ben barrejat, ho aboquem al motlle, previament embrutat amb mantega i enfarinat, li fem uns copets perque la masa es posi per tots els raconets del motlle bundt i al forn!

40-50 minuts (sempre depenent del forn)

Deixem reposar 10 minuts i desmotllem.

Molts de vosaltres potser no sap que és el buttermilk, doncs és sèrum de llet, en alguns establiments especialitzats es pot trobar, però és molt fàcil de fer a casa:

Per exemple, en aquesta recepta ens demanen 120 ml. doncs és tant fàcil com barrejar 100 ml. de llet (sencera) amb 20 ml. de suc de llimona o un rajolí de vinagre, a mi personalment m’agrada més fer-ho amb el suc de llimona.

Normalment s’introdueix en les receptes per augmentar l’esponjositat i millorar el sabor.

 

Espero que us hagi servit d’ajuda.